top of page

ANTECEDENTS

La Riborquestra neix el 2009 en el marc de la Fundació Ribermúsica adreçada a utilitzar la cultura com a eina de desenvolupament comunitari. Davant la incapacitat de sostenir econòmicament el projecte, la Fundació finalitza la seva activitat el juliol de 2012. Malgrat aquest anunci, un grup de professors i famílies de la Riborquestra decideixen tirar endavant amb l'orquestra i per a tal fi creen una associació que de forma desinteressada continua amb el projecte. Finalment el curs 2013-2014, gràcies a una subvenció municipal i la col·laboració d'equipaments i entitats veïnes, els professionals poden ser retribuïts i les famílies segueixen voluntàriament portant a terme les tasques de gestió. Des del setembre de 2014 al juny de 2017 el projecte és gestionat per Comusitària, junt amb el suport de les families i l'equip de professorat.

A data d'avui la Riborquestra és el resultat de la suma d'esforços de les famílies que integren l'associació i altres organismes. S'abasteix de recursos econòmics públics del districte i altres ens, també de les aportacions d'empreses, particulars i dels mateixos membres. A més compta amb la col·laboració d'equipaments i agents del territori.

 

Al llarg de la seva existència la Riborquestra ha rebut el reconeixement d'importants institucions en l'àmbit de la cultura i l'educació. La Fundació Carulla l'ha guardonada com una experiència d'èxit en l'educació en el lleure i des de l'Associació Amigues i amics de la Unesco Tortosa, ha rebut el 3r premi Mayor Zaragoza en la categoria social i cultural. A més ha estat seleccionada pel projecte CompArtte que dóna suport a propostes artístiques amb compromís social i que promou l'espai Artte.

bottom of page